Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuklar İçin Psikolojik Danışmanlık ve Psikoterapi
Bu nedenle, hem geleceğin yetişkini olan çocuklarımızı hem de ailelerini destekleyerek, çözüm yolları üretmek ve gelecek kuşağın mutlu bireyler olması merkez olarak yegâne hedefimizdir. Ailelerin çocuklarının ruhsal gelişimi için atılması gereken uygun adımlar konusunda yönlendirilmesi ve desteklenmesi ‘çocuk ve aile danışmanlığı’ sürecinin olmazsa olmazıdır.
Çocuk Terapisi
Çocuklarla çalışırken amacımız, çocukların
- Duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimini desteklemek,
- Duygularını tanıma, sağlıklı bir şekilde düzenleyebilme ve ifade etme becerilerini kuvvetlendirmek,
- Özgüvenlerini güçlendirmek,
- Bireysel karar alabilecek yetkinlik ve becerileri edinmelerini sağlamak,
- İçsel potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak,
- Karşılaştıkları sorunlara uygun başa çıkma becerileri geliştirmelerini sağlamak,
- Aile içinde duygularının ve ihtiyaçlarının net bir şekilde duyularak güven veren, sevgi dolu, iletişime açık bir aile ortamına sahip olmaları için desteklenmesidir.
Oyun Terapisi çocuklarla çalışırken kullanılan yöntemlerden birisidir. Çocuklar minyatür yetişkinler değillerdir ve onların dünyası bizim yetişkin dünyamızdan farklıdır. Çocukların kelime hazinesi yetişkinler kadar yüklü değildir. Zihinlerinde ve duygu dünyalarında oluşanları ifade etmek için her zaman yeterli sözcükleri yoktur.
Oyun ise onların konuşma ve ifade yoludur. Çocuklar kendi ihtiyaçlarını, duygularını, arzu ve isteklerini oyun yolu ile dışa vururlar ve oyun yolu ile öğrenirler. Oyun çocukların dış dünyanın gerçekliği ile başa çıkma yoludur.
Oyun çocuklar için vazgeçilemez ve yerine başka bir şey koyulamaz bir temel haktır. Onlara nasıl oyun oynayacaklarını öğretmeye gerek yoktur, zaten bu becerileri ile dünyaya gelirler. Biz yetişkinler çocukların oyunlarını izleyerek onlar hakkında bilgi sahibi olabiliriz.
Çocukların duygusal olarak zorlandıkları konuları oyunlarda sembolik olarak ifade ettiklerini görür ve yine sembolik yollardan bu sorunlara nasıl çözümler bulabilecekleri konusunda onlara yardımcı olabiliriz. Ne yazık ki büyüme sürecimizde bunu nasıl yapacağımızı unutuyoruz ve çocukların tıpkı yetişkinler gibi sorunlarla başa çıkabileceklerini düşünmeye başlıyoruz. – Çocuk Terapisi
Onlarla yetişkin dünyamızdan iletişime geçmeye çalıştığımızda ise sorunları çözmek konusunda ileri gidemediğimizi görüp hayal kırıklığına uğruyoruz. Uzman eşliğinde oynanan yönlendirici olmayan oyun, çocukların iç dünyalarına bir yolculuktur. – Çocuk Terapisi

- Öfke patlamaları,
- Karşı gelme, sınır ihlalleri, kural tanımama gibi disiplin problemleri ve şiddet eğilimi
- Davranış Sorunları
- Depresyon ve yoğun mutsuzluk
- Seçici Konuşmazlık
- Boşanmanın Duygusal Etkileri
- Özgüven Eksikliği
- Tırnak yeme
- Saç Koparma
- Alt ıslatma ve-veya dışkı kaçırma
- Kardeş kıskançlığı,
- Yeme ve uyku bozuklukları
- Korkular ve endişeler (hayvan korkusu, okul korkusu, karanlık korkusu, yabancı korkusu, kaybetme korkusu, sınav korkusu vb.)
- Takıntılar
- Derslere karşı ilgisizlik ve motivasyon eksikliği
- Okula Uyum Problemleri
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
- Utangaçlık, içe kapanıklık, alınganlık gibi kendini ifade etme ve arkadaş edinmede güçlükler,
- Öğrenme Bozuklukları,
- Konuşma Problemleri (konuşmada gecikme, konuşmada gerileme, artikülasyon sorunu, dili anlama veya ifade etme sorunları vb.)
- Travma (Cinsel-Fiziksel istismar ve/veya İhmal; Anne-Baba Kaybı; Kaza, Doğal Afet vb. sonrası duygusal sorunlar)
- Mastürbasyon
Çocuklarla çalışırken kullandığımız terapi yaklaşımları:
- Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
- Deneyimsel Oyun Terapisi
- Bilişsel-Davranışçı Terapi
- Öyküsel Terapi
- Çocuk Odaklı Aile Terapisi
- Filial Oyun Terapisi